“Als je een website hebt gemaakt, ben je daarna toch klaar?”
“Ik betaal mijn webhost voor onderhoud, maar wat is dat eigenlijk?”
“Iedereen heeft toch inmiddels een website, kunnen jullie nog wel nieuw werk vinden..?”

 

Een greep uit vragen van mensen die horen wat we doen. We zijn eigenlijk nooit klaar met werken, maar het is blijkbaar lastig in te schatten wat we dan allemaal doen. Dus willen we jullie een klein inkijkje geven in de wondere wereld van het web. En voor het gemak geven we er wat metaforen bij.

 

Een website wordt meestal opgebouwd met 3 elementen: WordPress (de werkplaats), een thema (het gereedschap) en plugins (opzetstukken, extra onderdelen om meer mogelijkheden te creëren met je gereedschap). De werkplaats wordt soms opnieuw ingericht, opgeschoond, afgestoft of uitgebreid (-> updates) dat betekent altijd dat je moet checken of je werkstuk (de website) er nog goed in staat. Misschien is het tijdens de werkzaamheden omgevallen of beschadigd. Het gereedschap (thema) wordt ook wel eens gerepareerd of vervangen, en kun je er daarna nog op dezelfde manier mee werken..? Of merk je dat je het iets anders moet aanpakken? (En evt aangebrachte schade weer moet herstellen). Tenslotte de onderdelen (plugins): soms veranderen ze, zijn ze niet meer verkrijgbaar of werken ze niet goed samen met een ander onderdeel of gereedschap na zo’n update.

 

Al deze dingen zijn op te lossen, maar in sommige gevallen kan dat heel wat tijd kosten (je boor past niet meer in de boormachine, maar je weet niet waarom en ook niet waar je een nieuwe kunt kopen die wel past, bijvoorbeeld. Dan moet je speuren naar een oplossing).

 

Dus: een website kan onderhevig zijn aan allerlei veranderingen. Wanneer je een onderhoudscontract bij ons afsluit, zorgen wij ervoor dat hij netjes en up-to-date blijft (of eigenlijk: beter wordt, want updates zijn altijd verbeteringen, als het goed is) en er bovendien goed uitziet op een mobiele telefoon.

 

Dan zijn er nog genoeg mensen die extra opties in hun bestaande website willen hebben: een inlogomgeving, een webshop, een abonnementensysteem etc etc etc, maar daarover meer in een ander bericht 🙂

 

Hopelijk heb je genoten van dit kleine inkijkje in onze dagelijkse werkzaamheden, fijne dag!