Het team

Wie werken er eigenlijk in de haven van IJmuiden..?

Het Digitale Zaken team

Foto: Donald van Hasselt

HERCO LIM

database boss 

Herco Lim heeft Digitale Zaken in 1999 opgericht. Hij begon met zeer uiteenlopende opdrachten, en hij vond het vooral leuk om grote en kleine problemen op te lossen. Zo stond hij bijvoorbeeld bij ontwerpers in Amsterdam als snel bekend als de jongen die Apple computers en niet-Apple printers met elkaar kon laten communiceren, wat vroeger zogenaamd niet mogelijk was (Apple gebruikers moesten een (kostbare) Apple printer kopen).

Naast de vele (vaak late) uren die Herco achter zijn computerscherm doorbrengt, is Herco een groot liefhebber van sporten, honden, buiten zijn, live muziek, lekker eten en op zijn tijd een borreltje.

MARCO VAN ROOIJ

code crusher 

Marco van Rooij werkt al vele jaren voor Digitale Zaken, en hoe complex en lastig de problemen ook zijn, hij bijt zich erin vast tot het opgelost is. Marco kent vele programmeertalen en als hij niet direct een oplossing voor iets weet, verdiept hij zich in de zaken die nodig zijn om wel een oplossing te vinden. Als Marco goed op dreef is, horen we af en toe wat grove taal voorbij komen, onder het geroffel van zijn vingers op het toetsenbord. Dat die toetsen nog heel zijn, mag een wonder genoemd worden. Er komt nog net geen rook uit als hij bezig is, maar vaak met een indrukwekkend resultaat!

Marco houdt van zonnige oorden, zoals Spanje, en de samenwerking met Herco is heel misschien ook zo goed omdat ze hun liefde voor lekker eten en een goede borrel op z’n tijd delen..

JORIEN VAN DER VOORT

lost in pixelation 

Jorien is als laatste bij het team gekomen om alle vormgeving-gerelateerde zaken aan te pakken. Zij wordt blij van het maken van iconen, bewerken van foto’s, bedenken van de beste composities en kleuren voor websites. En dit zijn nou precies de zaken waar Herco en Marco zich juist weer liever niet mee bezighouden, dus dat komt goed uit.

Jorien schildert en tekent graag in haar vrije tijd, en als ze gaat sporten, dan het liefst klimmen of boulderen.